das de moeite: 90 jaar oud!

Categories: Nieuws

 

das de moeite: 90 jaar oud!

Ze zagen er goed uit … de marktkramers … op zaterdag 24 juni. De 90ste verjaardag van de wekelijkse markt op de Grote Plaats en rond en achter de O.-L.-Vrouw Geboortekerk in Lebbeke werd passend gevierd met kindvriendelijke animatie en een glas. Dit alles werd aangeboden door de marktkramers. Bedankt daarvoor!

De markt op zaterdagmorgen, wordt wisselend onthaald. Voor sommigen is de locatie niet gelukkig, anderen missen soms voldoende kramen op de Grote Plaats, nog anderen betreuren dat de parkeerplaatsen voor de kerk worden ontnomen. Er is en zal altijd wel iets zijn.

Het is een feit dat de vaste aanwezige kramers voor een gezelligheid zorgen: het aanbod van dagverse producten, de geur van het kippenkraam, broodkraam, de visboer en de kaasboer, de kleurige ogende bloemenstand en fruit- en groentenstand en de standen van kledij, onderhoudsproducten en ander diverse aanbod zorgen voor een kleine ommegang. Oud en jong kun je op de markt zien. De meesten komen om hun aankopen te doen en sommigen om eens met kind of kleinkind een wandeling te maken door heen dit alles, om dan af te sluiten met een koffie of een aperitief. Een constante aanwezige is schepen Perdaens… tenzij hij echt héél erg ziek is of uitzonderlijk zijn hoed niet vindt, is hij steeds trouw op post.

Het marktkramerscomité wensen wij proficiat met hun inzet om 90 jaar markt te kunnen blijven organiseren.

Geert C. LEENKNEGT

 

 

————————–
dit artikel werd gepubliceerd in Editie: 2172 – Kerk en Leven Lebbeke, Week: 26( (nummer van woensdag 28 juni 2017)
—————————-